211 0190 814 [email protected]
=
Μελέτη και εγκατάσταση δικτύων
=
Εγκατάσταση δικτυακών εκτυπωτών
=
Δημιουργία κοινόχρηστων χώρων στο δίκτυο
=
Δημιουργία ιδιωτικού εικονικού δικτύου – VPN

Τοπικά Δίκτυα – LAN

Η Smartit, αναλαμβάνει να μελετήσει την υποδομή του χώρου σας (αξιοποιώντας στο έπακρο το υπάρχον δίκτυο), να σχεδιάσει την ασφαλέστερη δομή και να αυξήσει την αποδοτικότητα ενός νέου δικτύου. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η αξιοπιστία του τοπικού δικτύου υπολογιστών.

Συνδυάστε τις υπηρεσίες μας με πακέτα τεχνικής υποστήριξης

Τι είναι ένα τοπικό δίκτυο;

 

 

Ένα τοπικό δίκτυο υπολογιστών αποτελείται από σύνολο συνδεδεμένων υπολογιστών που εκτείνονται σε περιορισμένη γεωγραφική περιοχή.

Τα τοπικά δίκτυα βρίσκουν ευρεία εφαρμογή για τη σύνδεση προσωπικών υπολογιστών και σταθμών εργασίας σε επιχειρήσεις, με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινής πλατφόρμας για κοινή χρήση αρχείων και ανταλλαγή πληροφοριών (π.χ. εκτυπωτές, κοινά αρχεία) . Για παράδειγμα, το δίκτυο μιας εταιρείας που περιλαμβάνει αποθήκες, τμήμα παραγγελιών, λογιστήριο και άλλες υπηρεσίες στο ίδιο κτίριο, αποτελεί ένα τοπικό δίκτυο. Τα τοπικά δίκτυα LAN διακρίνονται από τα άλλα είδη δικτύων με βάση τρία χαρακτηριστικά: το μέγεθος, την τεχνολογία μετάδοσης και την τοπολογία τους.

Ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε έργου, πραγματοποιείται μελέτη και εγκατάσταση δικτύων με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η αύξηση της απόδοσης του τοπικού δικτύου αποτελεί από τις σημαντικότερες λειτουργίες της επιχείρησής σας.

 

 

 

Τοπικά Δίκτυα

Δημιουργία κοινόχρηστων χώρων στο δίκτυο

 

Δημιουργούμε ομάδες που μοιράζονται τα αρχεία τους ανάλογα με το αντικείμενο τους π.χ. λογιστήριο, marketing κλπ. Οι ομάδες αποκτούν πρόσβαση σε συγκεκριμένους πόρους – αρχεία και κοινόχρηστη σύνδεση στο Internet (ICS). Αυτό συνεπάγεται τη δημιουργία μιας ασφαλούς επιχείρησης, διαμοιράζοντας τους χρήστες ανάλογα με το αντικείμενο τους σε ομάδες.

 

Εγκατάσταση δικτυακών εκτυπωτών – σαρωτών

 

Εκτυπώστε τα αρχεία σας από ένα κεντρικό εκτυπωτή απομακρυσμένα, εξοικονομώντας πόρους και μειώνοντας σημαντικά το κόστος. Σαρώστε τα έγγραφά σας και µεταφράστε τα σε κείµενο µε δυνατότητα επεξεργασίας. Δροµολογήστε αρχεία σε παραλήπτες email απευθείας από το περιβάλλον εργασίας του εκτυπωτή.

Επιλέξτε δικτυακούς εκτυπωτές επαγγελματικών προδιαγραφών των κορυφαίων εταιρειών, όπως Χerox-Μinolta, με μηνιαίο συμβόλαιο ανάλογα με τις εκτυπώσεις και κερδίστε από τα αναλώσιμα τους.

Δημιουργία ιδιωτικού εικονικού δικτύου – VPN

 

Με απλά λόγια, ένα Virtual Private Network (Ιδιωτικό Εικονικό Δίκτυο), είναι μια ομάδα υπολογιστών (ή διακριτά μεταξύ τους δίκτυα) που είναι δικτυωμένα μεταξύ τους μέσω ενός δημόσιου δικτύου, δηλαδή το ίντερνετ. Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα VPNs για συνδέσουν μεταξύ τους απομακρυσμένα κέντρα δεδομένων. Χρησιμοποιείται επίσης από  το ανθρώπινο δυναμικό για να αποκτήσει απομακρυσμένη πρόσβαση με ασφαλή τρόπο σε πόρους του δικτύου. Όλα τα δεδομένα που ανταλλάσσονται ανάμεσα σε αυτούς τους υπολογιστές/δίκτυα είναι κρυπτογραφημένα και επομένως είναι πολύ δύσκολο να υποκλαπούν.

 

387033-vpn-diagram1

Δωρεάν VPN υπηρεσίες

Οι Πάροχοι Δωρεάν VPN είναι πιο πιθανό να καταγράφουν τις δραστηριότητές σας και να “εξυπηρετούνστοχευμένη διαφήμιση, ενώ είστε συνδεδεμένοι. Ωστόσο, αν το μόνο που χρειάζεστε είναι δωρεάν, γρήγορη, ανώδυνη ασφάλεια ενώ ταξιδεύετε, είναι μια καλή επιλογή.

 

Συνδρομητικές VPN υπηρεσίες

Οι Πάροχοι Συνδρομητικού VPN συνήθως προστατεύουν τα προσωπικά σας δεδομένα, δεδομένου ότι η  υπηρεσία που παρέχουν είναι επί πληρωμή. Είναι ασυνήθιστο για αυτούς να δείχνουν διαφημίσεις, αν και η καταγραφή/μη-καταγραφή ή η αποθήκευση/μη-αποθήκευση δεδομένων σχετίζεται με τη χρήση αλλά και την υπηρεσία.

 

 

Δομημένη καλωδίωση – Δίκτυα Υπολογιστών

Η αποτελεσματικότητα στη λειτουργία του δικτύου των υπολογιστών και όλου του
δικτυακού εξοπλισμού που συνδέονται σε αυτόν, επιτυγχάνεται με την σωστή δόμησή του.
Για τη SmartIT η δομημένη καλωδίωση όπως και κάθε άλλη υπηρεσία που προσφέρουμε,
υλοποιείται με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Εξειδικευμένος συνεργάτης μας
επισκέπτεται τον χώρο σας, μελετάει την πιθανή όδευση των καλωδίων, επιλέγει τον
κατάλληλο ενεργό και παθητικό εξοπλισμό και επανέρχεται με οικονομική προσφορά.

Παθητικός δικτυακός εξοπλισμός:

  • Τοποθέτηση καμπίνας RACK
  •  Καλωδίωση από την λήψη δικτύου τηλεφωνίας εως το RACK
  • Τερματισμός καλωδίων σε Patch Panels
  • Πιστοποίηση ορθής λειτουργίας

Ενεργός δικτυακός εξοπλισμός:

  • Τοποθέτηση και παραμετροποίηση δικτυακού switch
  • Τοποθέτηση και παραμετροποίηση router / firewall
  • Τοποθέτηση και παραμετροποίηση Wifi Access Point
  • Τοποθέτηση και παραμετροποίηση τηλεφωνικού κέντρου
  • Τοποθέτηση και παραμετροποίηση Servers
  • Μικτονόμηση και χαρτογράφηση δικτύου